sporni sporazum

Kolinda Grabar Kitarović: 'Jel' vam izgledam nervozno?'

07.11.2018 u 11:23

Bionic
Reading

'Jel vam izgledam nervozno?', protupitanjem je odgovorila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirajući poruku ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić koja je rekla da s Pantovčaka dolazi nervoza te da bi bilo bolje da predsjednica kaže što joj smeta

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Opatiji gdje se održava 26. savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista i na kojem će održati predavanje na temu 'Ključni izazovi i preduvjeti ekonomskog razvoja Hrvatske'. Tamo je i kratko odgovorila na poruku ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić koja je rekla da s Pantovčaka dolazi nervoza te da bi bilo dobro da predsjednica kaže što joj smeta.

Na upit reportera N1 o toj ministričinoj izjavi, dobro raspoložena je odgovorila protupitanjem.

'Jel' vam izgledam nervozno?', rekla je predsjednica.

Posljednjih dana došlo je do novog razilaženja predsjednice i Vlade zbog Marakeškog sporazuma, dokumenta o migracijama. Predsjednica je ranije izrazila slaganje sa sadržajem dokumenta najavivši odlazak u Marakeš, ali se predomislila.

Predsjednica je, također, poručila ministrici Pejčinović Burić da se zbroji i počne raditi svoj posao.

  • +9
Kolinda Grabar Kitarović na skupu Ekonomska politika u Hrvatskoj 2019. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Resorno je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ono je koordinator pregovora i nije odradilo svoju zadaću. Umjesto da objavljuju moju korespodenciju, imali su obvezu informirati građane o čemu je riječ, što se potpisuje odnosno ne potpisuje u Marakešu...', poručila je Kolinda Grabar-Kitarović i dodala da je Ministarstvo obaviješteno da ona neće ići u Marakeš.

Zbog pitanja o Marakeškom sporazumu Kolinda Grabar-Kitarović dovela je i reportera N1 Hrvoja Krešića u nezgodnu situaciju kada je u jednom trenutku primila njegov mikrofon i privukla ga sebi. Predsjedničin potez izazvao je val reakcija, a sam Krešić kaže kako takvo što nikad nije doživio, piše N1.