ana soldo

Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore otkrila koliki je interes građana za preuzimanje covid potvrde u apotekama

29.07.2021 u 19:11

Bionic
Reading

U ljekarnama se još uvijek ne cijepi, ali oni koji su se cijepili i ondje mogu podignuti covid potvrde. Sve što treba su osobni podaci s osobne iskaznice ili zdravstvene, najvažnije OIB

'Danas je zatraženo jako puno potvrda. Nevjerojatan je interes građana za covid potvrde. Otprilike do 9 sati imali smo preko tisuću upita prema aplikaciji, pa je do kraja bio i puno veći broj'', rekla je Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore za RTL Danas.

Veliki broj zahtjeva prema aplikaciji je uzrokovao je komplikacije i bilo je lokacija gdje se nije mogla isporučiti covid potvrda, rekla je Soldo.

''Do kraja dana se sve reguliralo, vjerujem da je danas bio puno veći zahtjev prema aplikaciji nego što smo u proteklo vrijeme imali i iz HZZO-a i iz eGrađana. Najčešće dolaze stariji građani'', rekla je Soldo. 

Ona vjeruje da je tome pripomogla medijska kampanja koja je promovirala tu uslugu. Soldo kaže kako stariji ne koriste baš sustav eGrađani, a ni ureda HZZO-a nema baš u svakom mjestu. 

''Sigurno je moglo i ranije. Već smo prošle godine govorili da bi ljekarne trebalo intenzivnije uključiti u problematiku s koronom.  Osim cijepljenja, postoje i mogućnosti testiranja u ljekarnama, gdje bi ljekarnici mogli testirati ljude, upisivati ih u bazu i  odmah davati potvrde na tragu zemalja iz susjedstva'', kazala je Soldo.