osvrt na izbore

Predrag Fred Matić: Možemo! je SDP 2.0

07.06.2021 u 12:47

Bionic
Reading

'Trebamo gledati one koji su slični nama, poput Možemo!. To je SDP 2.0. SDP je malo zastao u vremenu i prostoru, što su iskoristile kolege iz sličnih stranaka, udaljili smo se od radnika, socijale, postali smo pristojna konzervativna stranka, što SDP od postojanja nikad nije bio. Trebao je biti više okrenut malim građanima i njihovim problemima, Možemo! je to iskoristio i to se pokazalo na izborima', rekao je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić komentirajući lokalne izbore

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić kaže da je tumačenje rezultata lokalnih izbora nezahvalno jer svatko predstavlja svoje rezultate, svi su pobijedili.

'Svi su pobijedili, svi su zadovoljni, a SDP je ponovio rezultate iz 2017. U usporedbi s tom godinom možemo biti zadovoljni, ali stanjem na terenu i u državi osobno nisam zadovoljan', rekao je Fred Matić gostujući na N1 Televiziji.

Dodao je da SDP treba gledati slične njima, poput Možemo!.

'To je SDP 2.0. SDP je malo zastao u vremenu i prostoru, to su iskoristile kolege iz sličnih stranaka, udaljili smo se od radnika, socijale, postali smo pristojna konzervativna stranka, što SDP od postojanja nikad nije bio. Trebao je biti više okrenut malim građanima i njihovim problemima, Možemo! je to iskoristio i to se pokazalo na izborima.'

Fred Matić vjeruje da je SDP još uvijek jači. Dodao je da bi najviše volio da se zaustave trendovi, unutarnja trvenja i osobni sukobi.

'Možemo! nam je pokazao kako to treba raditi. Vjerujem još uvijek da smo jači od njih i da imamo veću podršku, a s obzirom na to da imamo infrastrukturu. Postoji mogućnost da odemo na marginu, HSLS je prije 20 godina imao 34 zastupnika u Saboru, a danas ih nigdje nema, kupe mrvice od HDZ-a. Ne bih volio da se to dogodi i nama', rekao je ovaj eurozastupnik te dodao:

'Odnarodili smo se, nismo više bliski narodu, dali smo se u svjetske politike', dodaje.

Smatra da je Peđa Grbin mlad, iskusan, ima šansu te da mora povesti stranku, pokazati joj smjer, a oni su tu da ga korigiraju.

Što se Zagreba tiče, smatra da SDP treba ući u koaliciju i pomoći koliko može.

'Entuzijazam na početku sigurno će splasnuti kad krenu povlačiti nepopularne poteze. Mislim da trebamo ući u partnerstvo s njima, imamo danas sastanak predsjedništva. Zagreb je važan, ali je dio priče u Hrvatskoj. Ne slažem se da je Tomašević novi šef oporbe. Uvijek je onaj koji je vođa iz najveće oporbene stranke, a to je zasad još SDP', rekao je Matić za N1.