reakcija ministra

Kuščević o limuzinama: Predlagao sam konje i kočije, ali se ipak nabavljaju automobili

08.02.2018 u 10:43

Bionic
Reading

'Predlagao sam da se nabave konji i kočije, međutim ipak se nabavljaju automobili', tako je ministar uprave Lovro Kušpćević uoči sjednice Vlade komentirao natječaj MUP-a i MORH-a za nabavu 62 osobna vozila vrijedna više od 30 milijuna kuna

'Moje ministarstvo ima tri, četiri automobila, svi su stariji od deset godina i imaju više od 250.000 prijeđenih kilometara. Ja sam predlagao da se nabave konji i kočije, međutim ipak se nabavljaju automobili', komentirao je za ministar uprave Lovro Kuščević vijest o nabavci novih automobila uoči sjednice Vlade.

Dodao je kako on ima Audija starog desetak godina koji je prešao 500.000 kilometara i još ga 'dobro služi.

U natječaju koji su raspisali MUP i MORH traži se nabava 62 osobna vozila vrijedna više od 30 milijuna kuna. Među njima je i deset limuzina za VIP osobe koje moraju imati minimalnu snagu 280 konja, a čija se cijena kreće od 820.000 kuna do preko milijun kuna.

  • +25
Sva lica Lovre Kuščevića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Ističe se, također, kako vozila trebaju biti crne metalik boje, s pogonom na sva četiri kotača, sa zatamnjenim stražnjim bočnim staklima i stražnjim vjetrobranskim staklom, zakrivenima još dodatno rolo zavjesicama, opremljenima s pretincima za hlađenje u stražnjem putničkom dijelu.