BRUTALAN NAPAD U TRNJU

'Pred svojim djetetom šutnuo je mog psa, a mene udario šakom u glavu'

07.01.2014 u 12:30

Bionic
Reading

Brutalan napad dogodio se ove nedjelje u zagrebačkom Trnju u kojem je 55-godišnji muškarac izudarao 32-godišnjakinju i njezinog malenog psa. Stanovnici tog dijela Zagreba navodno već 15 godina imaju problema s čovjekom koji je zbog posljednjeg slučaja zaradio prekršajnu prijavu, pa napadnuta Zagrepčanka podiže privatnu tužbu

Vesna Banović je božićne i novogodišnje blagdane odlučila provesti u krugu svojih najbližih prijatelja. Sa sobom je povela i svoje kućne ljubimce, a jedan od njih, Beni, zajedno s njom izvukao je deblji kraj nakon uobičajene šetnje Hvarskom ulicom.

'Ta osoba je pred svojim maloljetnim djetetom iz čistog mira udarila psa od 5,5 kilograma nogom u glavu, a mene šakom u glavu, bacila me na tlo i pobjedonosno stala na mene i tresla cijelo tijelo. Njegovo dijete od 12 godina to gleda, vuče oca za rukav i viče: 'Nemoj, tata, molim te, nemoj!' On mrtav-hladan nakon toga sjedne u auto i ode na krstitke jesti i piti', ispričala je Vesna Banović detalje tog brutalnog napada u razgovoru za Media servis.

Kaže da 55-godišnjaku to nije prvi takav napad. Naime susjedi koji ne žele pred mikrofon i sami neslužbeno prepričavaju neprihvatljivo ponašanje u njihovom kvartu.

'Tada sam čula, od ljudi kod kojih sam bila, cijelu povijest od 1985. onoga što on radi svim tim ljudima. Naravno da se ne postavi na ljude ravne sebi, mlađe dečke ili pse rotvajlere ili vučjake, nego na starije gospođe, penzionere i male pse, što čini cijelu priču još užasnijom i gorom.'

Zbog napada, ali i normalnog suživota u Hvarskoj ulici, gospođa Banović će, kako nam je rekla, podići privatnu tužbu.

'Možda je meni olakotna okolnost to što ne živim ovdje pa ga neću gledati svaki dan. Bila sam samo 10 dana u ovom užasu i hororu i, vjerujte, tih 10 dana nije mi bilo svejedno. Kako je on uvijek u svom dvorištu, na javnoj površini, i gleda nešto oko svojih auta i motora, pokušavala sam svaki put izabrati trenutak kad neću naići na njega jer to nije ugodno', izjavila je Banović.

Nakon napada 55-godišnjak je zaradio prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira, potvrdili su za Media servis iz zagrebačke policije. Sada je na potezu za to nadležan Prekršajni sud, a građani Trnja nadaju se odgovarajućim sankcijama.