RIJEKA

Pred sucem zbog čak 21 provale

01.03.2010 u 09:40

Bionic
Reading

Riječki policajci zatekli su u nedjelju 28. veljače oko 3 sata dvojicu provalnika prilikom izvršenja kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u kiosk u Ulici Vatroslava Lisinskog u Rijeci

Radi se o dvojici Riječana u dobi od 54 i 43 godine koji su tijekom iste noći izvršili provalu u kiosk i u Trnininoj ulici u Rijeci, odakle su otuđili oko 140 šteka cigareta u vrijednosti od oko 25.000 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici utvrdili da su ova dvojica Riječana počinila još dvadeset teških krađa provaljivanjem te tako počinili veliku materijalnu štetu.

Kriminalističko istraživanje nad njima provedeno je u suradnji policijskih službenika triju riječkih, crikveničke i opatijske postaje te Odjela općeg kriminaliteta pri Sektoru kriminalističke policije PU primorsko-goranske. Pritom je utvrđeno da su dvojica Riječana počinila sedamnaest kaznenih djela u veljači ove godine, a ostalo u siječnju, te tri provale krajem prošle godine.

Objekti u koje su provaljivali su kiosci u centru grada Rijeke, a sumnja se da su provalili i u kioske na području Vežice, Pećina, Crikvenice, Zameta, Kraljevice, Novog Vinodolskog, Opatije i Kastva. Iz njih su otuđili veliku količinu cigareta, no osim toga, iz kioska u Kumičićevoj ulici u Rijeci, u kojeg su provalili početkom veljače, otuđili su aparate za brijanje i dječje igračke.

Nadalje je utvrđeno da su provalili u trgovinu mješovitom robom u Jadranovu i skladišni kontejner na Pećinama iz kojega su otuđili više električnog alata. Veću količinu alata otuđili su i iz skladišta jedne hale u izgradnji na području Kastva, gdje se pričinjena materijalna šteta procjenjuje na oko 30.000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđen je identitet i dvojice prikrivača, a pronađena su i sredstva koja su počinitelji koristili tijekom izvršenja kaznenih djela. Počinjenjem ovih kaznenih djela pričinjena je velika materijalna šteta od oko 300.000 kuna.

U dogovoru s nadležnim istražnim centrom te državnim odvjetništvom, 54-godišnjak i 43-godišnjak dovedeni su jučer, uz kaznenu prijavu, u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.