pravda je dostižna

Pravomoćna presuda: Tri godine uvjetno za ubijanje mačića Tikija

22.11.2017 u 11:26

Bionic
Reading

Mačića Tikija više nema, ali ovo je upozorenje svima onima koji se usude podići ruku na životinju da nikada nećemo odustati, poručila je Udruga Devet života sa svojeg profila na Facebooku nakon potvrde presude kojom je napadač na životinju proglašen krivim

'Nakon točno tri godine vođenja postupka protiv okrivljenog napokon je njegova žalba odbijena kao neosnovana i potvrđena je presuda Općinskog suda u Osijeku. Kriv je – osuđen je za dva djela na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju do jedne godine, uvjetno na tri godine. Dužan je i, uz sudske troškove, podmiriti troškove našoj udruzi, a budući da smo podnijeli i imovinsko-pravni zahtjev za iznos od 900 kuna, koliko je iznosio trošak operacije i liječenja Tikija', objavila je osječka udruga Devet života na svojem profilu na Facebooku.

Mačića Tikija više nema, napisali su te poručili kako je ovo upozorenje 'svima onima koji se usude dignuti ruku na životinju', uz poruku da 'nikada neće odustati'.

'Zadovoljni smo presudom. Dugo smo čekali. Drago nam je da je pravda pobijedila te se nadamo da će se nastaviti ovakva praksa hrvatskih sudova', kratko su za tportal komentirali ovu presudu iz udruge Devet života.

Nesretni tromjesečni mačić stradao je još u ljeto 2014. Na njega je bez ikakvog povoda nasrnuo napadač s ciglom u ruci. Mačića je pogodio u stražnji dio tijela i pri tome mu slomio lijevu butnu kost. Tiki je uginuo od zadobivenih ozljeda.

'U tijeku je provođenje istražnih radnji po još tri podnesene kaznene prijave protiv poznatih počinitelja, a čiji ishod također očekujemo na sudu', obavještavaju iz Devet života.

Građani u komentarima podržavaju to što je zakon napokon stao i u obranu životinja: 'Napokon kazne!', 'Ipak ima pravde'.

'Strašno... nedovoljno za takvo zvjerstvo, iživljavanje nad životinjama jednako je zlostavljanju djece, barem meni, oni najmanji, najnježniji, najčišći zaslužuju više... ali neka... barem neko vrijeme pa neka razmišlja', samo su neki od komentara podrške.