JELAVIĆ POD TEMPERATUROM

Pranjić umjesto Perišića, ulazi i Vida?

17.06.2012 u 07:40

Bionic
Reading

Uoči posljednjeg dvoboja u skupini, koji naši u ponedjeljak igraju protiv Španjolske u Gdanjsku, svi naši reprezentativci priželjkuju igru kao u drugom poluvremena protiv Italije. Naravno, isto razmišlja i izbornik Bilić

Hrvatska je protiv Italije odigrala dva posve različita poluvremena, prvo loše, a drugo 'kao iz knjige', u kojem su Talijani mogli primiti i više od jednog gola. Ključne u tih drugih 45 minuta bile su taktičke promjene našeg izbornika, koji je Luku Modrića gurnuo više prema naprijed, kako bi bio opasniji po Buffonov gol, ali i kako bi upravo on stajao bliže prvom kreativcu 'azzurra' Pirlu.

Očito se izbornik sprema na sličnu taktiku i protiv Španjolaca. Pripomogla mu je u toj odluci i objektivna situacija. Naime, Nikica Jelavić, koji je startao u obje dosadašnje utakmice, u subotu je propustio zadnji trening u Warki zbog povišene tjelesne temperature, pa možda ne bi fizički ni bio spreman odgovoriti svim zahtjevima ovako važne utakmice.

A kad bi već Jelavić otpao i Modrić zaigrao kao povučena špica, otvara se mjesto u zadnjem redu, jer Srna bi vjerojatno zaigrao na poziciji desnog krila, dok bi umjesto njega na beku mogao zaigrati Domagoj Vida.

Također, 'repriza' dvoboja s Italijom bila bi i po tome što bi od prve minute zaigrao Danijel Pranjić, koji je svojim ulaskom protiv Italije donio živost u naš vezni red, a u tom slučaju ispao bi iz početne postave Ivan Perišić.

Naravno, sve odgovore na ova pitanja dat će izbornik Bilić, za javnost tek sat vremena prije prvog zvižduka suca Wolfganga Starka.