NAKON SPORNIH IZJAVA

Dylan skinut s Radio Splita, HRT pozvao urednicu da se očituje

Bob Dylan

Bob Dylan

Izvor: Promo fotografije / Autor: T-Mobile INmusic festival

Hrvatski radio Split iz svojeg programa je iznenada izbacio njegovu pjesmu 'Duquesne Whistle'. Iako je upravo taj singl s Dylanova novog albuma bio hit tjedna tog radija i puštan je do četvrtka - kraj tjedna nije dočekao, javlja Jutarnji list

Odluku da Dylanu, nakon spornih izjava, nema mjesta na valovima Hrvatskog radija postaje Split donijela je, navodno, njihova glavna urednica Vedrana Krstić Ivanišević. Zašto su odlučili popularnog glazbenika maknuti iz etera nisu nam znali objasniti ni na Radiju Split ni u njihovu glavnom uredništvu u Zagrebu. Urednica Radija Split bila je nedostupna jer, kako su to objasnili njezini suradnici - vikend je i ona nije u uredu. Niti glavna urednica Hrvatskog radija Biljana Romić nije znala ništa o cijelom slučaju, ali je u svojoj ocjeni bila više nego jasna - ne slaže se s takvom odlukom svoje urednice u Splitu te će o svemu zatražiti službeno očitovanje. Za glavnu urednicu Hrvatskog radija nema nikakve sumnje kako odluka da se Dylana ukloni iz programa zbog njegovih izjava nije dobra, piše Jutarnji list

'Treba razlikovati ono što je glazbeno od onoga što su nečije izjave', rekla je Romić kada je upitana podržava li odluku urednice Radija u Splitu.

Osim toga, Romić upozorava i na to što bi se dogodilo kada bi se Hrvatski radio rukovodio kriterijima da treba izbaciti sve koji su davali neprihvaljive izjave.

'Pa morali bismo počistiti pola programa', izravna je Romić.

Međutim, glavna urednica Hrvatskog radija nije jučer znala reći hoće li Vedrana Krstić Ivanišević snositi sankcije zbog svoje odluke.

'Zatražit ću njezino službeno očitovanje o svemu te nakon toga donijeti odluku', rekla je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!