medijsko tržište

Poznata imena najužeg tima glavnog ravnatelja HRT-a; stigli novi ravnatelji poslovnih jedinica

30.12.2021 u 10:24

Bionic
Reading

HRT je nakon provedenog javnog natječaja imenovao nove ravnatelje poslovnih jedinica - Programa, Produkcije, Tehnologije i Poslovanja

Nakon provedenog natječaja, na koji se javio niz iznimno kvalitetnih kandidata, navodi se u priopćenju glavnog ravnatelja HRT-a Roberta Šveba, imenovani su članovi njegova najužeg tima suradnika koji će sljedećih pet godina raditi na transformacijij Hrvatske radiotelevizije kao i jačanju njezine javne uloge.

Marija Nemčić nova je ravnateljica Programa HRT-a. Njezin izbor je logičan imajući u vidu njezino dugogodišnje iskustvo, profesionalizam i uspjehe, ali i iznimno uvažavanje među kolegama, kako na HRT-u tako i na hrvatskom medijskom tržištu.

Nemčić radi na HRT-u više od 30 godina, a u svojoj dosadašnjoj bogatoj karijeri obnašala je razne rukovodeće funkcije u programu, produkciji, međunarodnim odnosima i ravnateljstvu HRT-a. Njen profesionalizam, znanje i motivacijsko umijeće dobro je poznato svima na HRT-u, kao i izvan njega - a njezina ključna uloga će biti podići kvalitetu i kredibilitet programa i programskih sadržaja HRT-a. Nakon obavljenih intervjua, a prije odluke o imenovanju, sukladno Zakonu provedeno je izjašnjavanje kreativnih zaposlenika na kojem je Marija Nemčić dobila pozitivno mišljenje 73% radnika koji su pristupili glasovanju, navodi se u priopćenju pristiglom s HRT-a.

Marija Kosor, koja je novo lice i nova energija u visokom menadžmentu HRT-a, vodit će vrlo zahtjevnu poslovnu jedinicu Produkcija HRT-a. Njezino 26 godina dugo radno iskustvo prožeto je radom na velikim i kompleksnim produkcijama igranih i dokumentarnih audiovizualnih djela, a kao producentica potpisuje neke od najkvalitetnijih HRT-ovih ostvarenja, poput dokumentarno-igranih serijala Dubrovačka Republika i Doba Uskoka, koji se upravo prikazuje na programu HRT-a. Kolegica Kosor će imati ključni zadatak u jačanju produkcijske kvalitete cjelokupnog HRT-ova programa.

Na čelu poslovne jedinice Tehnologija HRT-a ostaje dosadašnji v.d. ravnatelj gospodin Zvonimir Jukica, koji će nastaviti proces tehnološke transformacije HRT-a te unapređenje postojećih produkcijskih kapaciteta i tehnologije.

Gordana Grandov dolazi na HRT na mjesto ravnateljice PJ Poslovanja. Gordana Grandov je iskusni stručnjak u financijskoj i medijskoj industriji, sa zavidnom karijerom u Hrvatskoj i inozemstvu. Pritom je njezina prednost što dobro poznaje sustav HRT-a, gdje je nekada vodila financije, računovodstvo, plan i analizu. U perspektivi novog razvojnog ciklusa koji je pred HRT-om, stabilno financiranje i bolje korištenje EU fondova, ključni su za uspješnu transformaciju i razvoj HRT-a.

'Novoizabrani tim ravnatelja i ravnateljica i ujedno mojih najbližih suradnika u menadžmentu HRT-a stupa na dužnost s prvim radnim danom u novoj 2022. godini, a dosadašnji v.d. ravnatelji (kojima zahvaljujem za sve dobro što su učinili za HRT) prelaze na nova radna mjesta unutar HRT-a, sukladno njihovim ugovorima o radu.

Uz visoka očekivanja javnosti i institucija koje su nam dale povjerenje, moramo odgovoriti svim izazovima - prije svega u jačanju profesionalnosti, ugleda i utjecaja HRT-a.', poručuje u priopćenju glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.