NAPALATA ZAJMOVA TEK STIŽE

Požeško-slavonska županija u dugu 100 milijuna kuna

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.09.2009 19:21
  • Objavljeno 10.09.2009 u 19:21
bankrot stečaj

bankrot stečaj

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Požeško-slavonska županija duguje gotovo 100 milijuna kuna te će iduća godina, kad na naplatu stižu reprogramirani zajmovi, biti vrlo teška, rekao je danas župan Marijan Aladrović (HDZ) na konferenciji za novinare na kojoj se osvrnuo na stanje u toj županiji i prvih stotinu dana mandata

Izvorni županijski prihodi iznose tek nešto više od 20 milijuna kuna, a županiji će stići na naplatu i nove obveze što proistječu iz sudskih parnica. No kako je rekao župan, bez obzira na teško stanje u pojedinim se djelatnostima dosta toga napravilo, posebice u školstvu, gdje su mnoge športske dvorane već u uporabi, a planirana su i uređenja šest područnih škola u pleterničkome kraju ukupne vrijedna oko tri milijuna kuna.

'Pred dobivanjem smo lokacijske dozvole za izgradnju poliklinike pri Općoj županijskoj bolnici u Požegi, a ovih se dana radi i na rješavanju novoga parkirališnog prostora uz bolnicu', rekao je Aladrović.

Po njegovim riječima mnogo se napravilo i u poljoprivredi jer su pripremljeni projekti za natapanje - projekt 'Kaptol' od 170 i 'Ramanovci-Bekteža' od čak 365 hektara - a zajednički bi ih financirali Svjetska banka i Požeško-slavonska županija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi