obustavljen promet

[VIDEO] Požar kod Neuma i dalje aktivan, vlasti pozvale u pomoć hrvatske kanadere

03.08.2022 u 11:06

Bionic
Reading

Vlasti u Neumu zatražile su u srijedu angažiranje hrvatskog kanadera i helikoptera BiH kako bi stavili pod nadzor požar koji od jučer guta sve pred sobom te je zaprijetio obiteljskim kućama i privremeno obustavio promet prema unutrašnjosti zemlje

Načelnik Neuma Dragan Jurković rekao je da je pomoć iz zraka zatražena zbog velike površine koju je zahvatio požar, opasnosti za objekte te nepristupačnog terena.

"Zatražili smo dolazak helikoptera Oružanih snaga. Zatražen je i kanader iz RH, ali to ovisi o požarima u Hrvatskoj. Jučer nam nisu bili dostupni zbog gašenja oko Šibenika", rekao je načelnik Jurković. Izrazio je očekivanje da će Predsjedništvo BiH uskoro odobriti angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N. N.

Požar u zaleđu Neuma izbio je jučer u prijepodnevnim satima te se brzo proširio i prijetio obiteljskim kućama i gospodarskim objektima u više naselja. Čak je bila zatvorena prometnica Neum-Stolac. U obuzdavanju vatrene stihije gasiteljima iz Neuma u pomoć su jučer došle ekipe iz Slanog, Stona, Mostara i Čapljine.

Kanader u akciji Izvor: Cropix / Autor: Jure Mišković