izvještava HVZ

[FOTO] Požar kod Dubrovnika je pod kontrolom, ali je i dalje aktivan; zbog poginulog vatrogasca na teren stiže i Božinović

01.08.2022 u 10:52

Bionic
Reading

Požar kod Dubrovnika, u čijem je gašenju smrtno stradao 42-godišnji vatrogasac, stavljen je pod kontrolu, ali je i dalje aktivan, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica

U gašenju požara koji je buknuo u nedjelju oko podneva iznad dubrovačkog naselja Orašac sudjeluje 101 vatrogasac s 26 vatrogasnih vozila iz IVP-a Dubrovnik, JVP-a Dubrovački vatrogasci i JVP-a Dubrovačko primorje te nekoliko lokalnih DVD-ova.

Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na 87 hektara površine, a uz zemaljske snage glasila su ga četiri kanadera.

Prilikom obavljanja dužnosti u gašenju požara smrtno je stradao pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac Goran Komlenac, objavila je rano u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković bit će na raspolaganju za izjave medijima u 11 sati ispred zgrade JVP Dubrovački vatrogasci - ispostava Orašac.

  • +10
Veliki požar u dubrovačkom primorju Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat

Uz njih će biti zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepko Krilanović te gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Mato Franković.

Sućut obitelji djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac izrazili su glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"Poziv koji je vaš Goran odabrao jedan je od najčasnijih i najplemenitijih pod nebeskim svodom. Ova zajednica pamtit će ga po hrabrosti i predanosti svom pozivu. Svaki vatrogasac je istinski heroj kojeg za takve treba i držati dok su tu s nama. Čuvar na ovom svijetu, anđeo u vječnosti", stoji u Frankovićevu brzojavu.