HVZ obavještava

Lokalizirani požari kod Vodica, Šibenika i na Braču, vatrogasci dežurali cijelu noć

03.08.2022 u 09:11

Bionic
Reading

Požari na području Šibensko-kninske županije su lokalizirani, a tijekom noći su vatrogasci dežurali na požarištima, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica

U požaru otvorenog prostora na području Vodica, na Vodičkoj zaobilaznici, zahvaćena je trava, nisko raslinje, smrika i borova šuma na površini od 250 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 74 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila te 4 Canadaira i 3 Air Tractora, a tijekom noći organizirano je dežurstvo od strane IVP Šibenik, JVP Vodice i Šibenik, DVD-a Vodice, Šibenik, Pirovac, Brodarica-Krapanj, Zablaće i Tisno sa ukupno 41 vatrogascem i 14 vozila.

I požaru na području Dubrave, Podi kod Šibenika, tijekom noći bilo je organizirano dežurstvo od strane JVP Šibenik, DVD-a Šibenik, Grebaštica, Zablaće, Bilice i Perković sa ukupno 25 vatrogasaca i 8 vozila. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, hrastova i borova šuma na površini od 8 ha, a u gašenju je ukupno sudjelovalo 38 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 i dva Air Tractora.

  • +3
Požar na području Vodica nije ugašen, ali je stavljen pod kontrolu Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic

Vatrogasci su tijekom noći radili na sanaciji požarišta na području Murvica na otoku Braču, koji je jučer u kratkom roku lokaliziran od trenutka dojave. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 37 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Bol, Supetar, Milna, Selca, Pučišća, SIVP Bol i jedan protupožarni helikopter Mi-8 MTV sa uređajem za gašenje, a izgorjelo je oko 3 ha trave, niskog raslinja i borove šume.

Požar na području Ljubača, iznad Zatona, u kojem je tijekom gašenja smrtno stradao vatrogasac, tijekom jučerašnjeg dana je lokaliziran, a tijekom noći obavljalo se dežurstvo sa 3 vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Dubrovački vatrogasci. Na ovome je požaru ukupno sudjelovao 101 vatrogasac sa 26 vozila, a opožarena površina iznosi 87 ha.

Dodajmo i kako je još uvijek aktivan požar otvorenog prostora na području Lovinca – Tulove Grede za koji je dojava stigla 31. srpnja. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Tijekom jučerašnjeg dana bilo je angažirano 8 vatrogasaca iz DVD Velebit-Lovinac radi sanacije i dežurstva na terenu, a požarište i dalje nadgleda DVD Velebit-Lovinac sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

  • +13
Lokalizirano požariste u Murvici kod Bola Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric