divovski thomas

Požar u Kaliforniji se proširio do Los Angelesa

06.12.2017 u 19:08

Bionic
Reading

Nekoliko tisuća kalifornijskih vatrogasaca se u srijedu i dalje borilo s požarima sjeverno od Los Angelesa gdje su vlasti naredile evakuaciju stanovnika iz nekoliko četvrti

Vatra pustoši terene sa šipražjem istočno od autoceste 405. Stanovnici četvrti između Mulholland Drivea na sjeveru i Sunset Boulevarda na jugu su dobili nalog za evakuaciju, rekli su vatrogasci. U srijedu ujutro požar je uništio 20 hektara vegetacije i još nije obuzdan, rekao je gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti na Twitteru. Muzej Getty i kampus sveučilišta Los Angelesa se nalaze blizu zone požara.

Grad se guši u oporom dimu od kada je divovski požar nazvan 'Thomas' izbio u ponedjeljak u okrugu Ventura, sjeverno od Los Angelesa.

Pomognut snažnim vjetrom požar sada zahvaća više od 26.000 hektara, prijeti 12.000 zgrada te je doveo do evakuacije oko 27.000 osoba.

  • +7
Požar u Los Angelesu Izvor: Reuters / Autor: KYLE GRILLOT

Predsjednik Donald Trump je na Twitter postavio poruku podrške žrtvama požara, a Agencija za upravljanje hitnim situacijama (Fema) je navela da je deblokirala sredstva za službe pomoći.

 Prema meteorološkim službama, jaki vjetrovi će puhati barem do četvrtka.

U požarima je do sada stradala jedna žrtva.