kontradiktorne informacije

Povjerenstvo Nataše Novaković nastavlja istraživati Milanovićev put u Albaniju, sada traži informacije od Vlade, MORH-a, MVP-a i MUP-a

28.08.2020 u 11:52

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zatražit će informacije o putu predsjednika RH Zorana Milanovića u Albaniju od više državnih institucija

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je u petak radni sastanak te je odlučilo da će vezano za putovanje predsjednika RH Zorana Milanovića u Albaniju 12. i 13. kolovoza poslati dopise Uredu predsjednika RH, Vladi RH, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Ministarstvu obrane i Ministarstvu unutarnjih poslova, neslužbeno doznaje tportal. Na to se odlučilo zbog nekih nejasnoća koje su proizašle iz odgovora koje je povjerenstvo dobilo od Milnovićeva ureda.

Naime, predsjednica povjerenstva Nataša Novaković prije tri dana je izjavila kako je iz Ureda predsjednika u povjerenstvo stigao odgovor, ali i da postoje 'neke kontradiktorne informacije'.

"Povjerenstvo ima iz njegovog Ureda dopis kojim se mediji obavještavaju da će 12. i 13. kolovoza biti odsutan jer ima privatni put u Albaniju. S druge strane danas smo dobili dopis da je bio na službenom putu. Nismo dobili dokumentaciju koju Povjerenstvo traži kako bi se potvrdilo ono što dužnosnik navodi. Morat ćemo ponoviti dopis kako bismo dobili dokumentaciju iz koje se vidi tko je platio put, zbog čega je išao, je li išao službeno ili ne, ovo samo očitovanje nije dovoljno", kazala je Novaković tada za RTL Danas dodajući da će se Povjerenstvo nastaviti baviti tim slučajem.

Podsjetimo, Milanović je 12. i 13. kolovoza bio u Albaniji, a iako je iz njegova ureda prvo došla obavijest kako je riječ o privatnom posjetu albanskom premijeru Ediju Rami, u službenom očitovanju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa navedeno je kako je predsjednik u Albaniji bio 'u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti', što je protumačeno kao službeno putovanje.