SITUACIJA IZMIČE KONTROLI

Potpuna blokada sjevera Kosova

08.09.2011 u 14:48

Bionic
Reading

Jučerašnje smirivanje napetosti na sjeveru Kosova bilo je očito samo privremeno. Danas oko 11 sati lokalni Srbi ponovo su blokirali sve putove

Predsjednik općine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je Tanjugu da su se građani samoinicijativno organizirali te da su danas ponovo postavili blokade na svim cestovnim pravcima na sjeveru Kosova.

Srbi su blokade postavili neposredno nakon što je policija EULEX-a vozilima blokirala magistralnu cestu Kosovska Mitrovica - Ribariće u mjestu Zupče, zbog daljnje istrage ubojstva pripadnika specijalne postrojbe kosovske policije kod Zubinog Potoka koje se dogodilo krajem srpnja.

Kilometar od blokade koju je postavio EULEX, Srbi su svojim automobilima također prepriječili sporni put, dok su sporedni putovi blokirani od strane KFOR-a.

Iako bi, prema informacijama s nekih punktova, blokade trebale biti uskoro uklonjene, predsjednik općine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da predsjednici općina na sjeveru Kosova 'ne drže situaciju pod kontrolom'.