SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Potpisana koalicija HDZ-HSS-HSLS

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 16.04.2009 16:13
  • Objavljeno 16.04.2009 u 16:09
Božanić (HSS), Peronja (HDZ) i Kolovrat (HSLS)

Božanić (HSS), Peronja (HDZ) i Kolovrat (HSLS)

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Duje Klarić

Čelnici splitsko-dalmatinskih županijskih organizacija HDZ-a, HSS-a i HSLS-a potpisali su danas deklaraciju o programskoj suradnji kojom te stranke uspostavljaju koaliciju i podupiru ponovnu kandidaturu sadašnjeg župana Ante Sanadera (HDZ) na lokalnim izborima u svibnju ove godine

Koalicijski sporazum potpisali su predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Kruno Peronja te predsjednici županijskih odbora HSS-a Tonći Božanić i HSLS-a Luka Kolovrat

Tim sporazumom spomenute tri stranke prvi put koaliraju na razini Splitsko-dalmatinske županije. Potpisnici sporazuma rekli su da je ta koalicija u Županiji prirodna i logična jer su tri stranke u koaliciji i na državnoj razini.

HDZ, HSS i HSLS sklopili su prije tjedan dana koaliciju i na gradskoj razini podupirući HDZ-ova kandidata i sadašnjega gradonačelnika Ivana Kureta za gradonačelnika Splita na lokalnim izborima.

Novouspostavljena županijska splitsko-dalmatinska koalicija HDZ-a, HSS-a i HSLS-a kandidirala je za dožupana Vicka Haladića (HSS), koji u proteklih deset godina neprekidno obnaša dužnost gradonačelnika Staroga Grada na otoku Hvaru.

Koalicijski sporazum triju stranaka potpisan je na trgu ispred splitskoga Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i crkve Gospe od Zdravlja. Ponovni kandidat za župana Ante Sanader izjavio je da je u odabiru mjesta za potpisivanje sporazuma simbolika novouspostavljene koalicije.

Koalicijskom deklaracijom stranke su preuzele odgovornost za upravljanje i razvitak Splitsko-dalmatinske županije te služenje u korist svih njezinih žitelja.

Potpisnici su novinarima izjavili da će koalicija pobijediti na izborima i raditi na korist Splitsko-dalmatinske županije te da će, među ostalim, potaknuti i nova zapošljavanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi