POSLJEDICA NESREĆE

Posmrtni ostaci žrtava nesreće Germanwingsa vraćeni u Njemačku

10.06.2015 u 10:06

Bionic
Reading

Posmrtni ostaci 44 njemačke žrtve avionske nesreće Germanwingsa, prvi nakon pada zrakoplova u kojem je u ožujku u francuskim Alpama poginulo 150 osoba, vraćeni su u domovinu u utorak navečer specijalnim letom Lufthanse

Letjelica, teretni zrakoplov tipa MD11, sletjela je u Duesseldorfu nešto iza 22.30 sati, kazao je glasnogovornik tvrtke.

Poletjela je u 21.03 sati iz zračne luke Marignane, blizu Marseillea, na jugu Francuske.

Ostaci žrtava vraćeni su u Njemačku dva dana uoči pariškog susreta tužitelja iz Marseillea Bricea Robina i rodbine žrtava na kojem će se razgovarati o identifikaciji i povratu tijela žrtava.

Prošlog tjedna obitelji 16 smrtno stradalih srednjošlkolaca iz gradića Haltern am See, na zapadu Njemačke, pisale su Lufthansi kako bi izrazile nezadovoljstvo zbog najavljena kašnjenja njemačke tvrtke u vraćanju posmrtnih ostataka. Do njega nije došlo te će se pogrebi moći održati kao što je predviđeno.

'Nakon prvog posebnog leta prema Duesseldorfu, posmrtni ostaci ostalih žrtava bit će vraćeni u svoje zemlje sljedećih tjedana', objavila je Lufthansa.

U nesreći zrakoplova A320 njemačkog niskotarifnog prijevoznika Germanwingsa u francuskim Alpama 24. ožujka poginulo je 150 osoba, od kojih 72 Nijemca. Istraga je utvrdila da je letjelicu namjerno srušio njemački kopilot Andreas Lubitz, koji je u prošlosti patio od psihičkih smetnji.