REZULTATI SE ŽELJNO IŠČEKUJU

Poslovna udruga za kineske investicije počela s radom

19.02.2014 u 10:10

Bionic
Reading

Središnji ured CSEBA-e(Chinese Southeast European Business Association), poslovne udruge čiji je cilj privući kineske investicije u Hrvatsku i regiju, svečano je otvoren u utorak u zagrebačkom Eurotoweru. Preko CSEBA-e svi poduzetnici iz Hrvatske i regije moći će pronaći partnere u Kini, a kineski u 24 zemlje članice Asocijacije

'U kineskoj kulturi kažemo: da bi se postigao uspjeh, trebamo tri najvažnija elementa. To su dobra prilika, prednost lokacije i želja za suradnjom. CSEBA je asocijacija koja ima sve to. Vjerujem da će CSEBA postići veliki uspjeh', rekla je kineska veleposlanica u Hrvatskoj Deng Ying, priopćili su iz CSEBA-e. Predsjednik Predsjedništva CSEBA-e Mario Rendulić je, zahvalivši veleposlanici, rekao kako bi CSEBA u konačnici trebala dovesti do većih investicija i podizanja standarda ljudi koji žive u regiji.

Otvaranju je nazočio i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, čija je nazočnost osobito važna za CSEBA-u, jer ga, zbog njegove duge političke karijere, u Kini prepoznaju kao svojevrsnog ambasadora Hrvatske i regije, navodi se u priopćenju.

Osnivači udruge su, pored Rendulića, hrvatski poduzetnici Miroslav Desnica i Krešimir Ivančan. Predstavnici CSEBA-e već su obavili razgovore s vodećim kineskim kompanijama koje su spremne biti članice udruge jer su zainteresirane za ulaganja u Jugoistočnu Europu.

Narednih mjeseci, Asocijacija će nastaviti s otvaranjem ureda u svim zemljama članicama CSEBA-e. osim Kine i Hrvatske, to su Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Rumunjska, Bugarska, Albanija, Grčka, Turska, Ukrajina, Moldavija, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Uzbekistan, Turkmenistan i Rusija.