punjenje proračuna

Poskupljuje parking u Zagrebu - osim novih cijena, stiže i peta zona?

05.04.2018 u 07:03

Bionic
Reading

Za sat parkiranja u prvoj zoni glavnoga grada po novome bismo izdvajali 10 umjesto dosadašnjih šest kuna, druga zona koštat će pet kuna po satu umjesto dosadašnje tri, dok se u trećoj cijena diže s 1,5 na dvije kune. Osim toga, predložena je nova parkirna zona

Cijena parkirne karte u prvoj bi zoni u Zagrebu s novim poskupljenjem mogla iznositi 10 kuna, što je četiri kune više nego dosad.

Kako piše Jutarnji list, Zagrebački holding prije nekoliko dana Gradu Zagrebu uputio je dokument s temom povećanja cijena parkiranja, a osim prve, digle bi se cijene u ostalim zonama: u drugoj s tri na pet kuna te u trećoj s 1,5 kuna na dvije kune.

  • +3
Uklanjanje uređaja za parking Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic CROPIX

Osim toga, predviđa se otvaranje nove, pete zone, u kojoj će se parkiranje naplaćivati kunu po satu.

Novim cijenama bi dobit Zagrebačkog holdinga bila uvećana za 38,7 milijuna kuna, a time bi se, kako stoji u prijedlogu, potaklo građane da koriste usluge javnog prijevoza.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić najavio je uvođenje ZET-ove karte po cijeni između četiri i 12 kuna tako da se građanima koji se voze tri ili četiri stanice omogući cijena karte od četiri kune, oni koji se voze 10 ili 12 stanica da plate šest ili osam kuna, a oni koji se voze dva sata 10 ili 12 kuna, no ova najava još nije zaživjela.