pogledajte na kojoj trasi

Posebna posebna regulacija prometa zbog utrke u centru Zagreba

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 20.09.2019 15:21
  • Objavljeno 20.09.2019 u 15:21
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U subotu u 12 sati u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport u sklopu Europskog tjedan sporta održat će se utrka #BeActive na kojoj će sudjelovati 500 trkača i zbog koje će u centru grada od 11,50 do 13,30 sati vrijediti posebna regulacija prometa

Trasa utrke (dva kruga - 5 km) je: Europski trg - Vlaška - Palmotićeva - Vlaška - Draškovićeva - Schlosserove stube - Šalata - Sportsko rekreacijski centar - Medicinski fakultet - Mesićeva - Suhinova - ulica Medveščak - Belostenčeva - Nova Ves - Mala ulica - Medvedgradska - Mlinarska - Jurjevska - Ilirski trg - Opatička - Dubravkin put (park) - ulica Tuškanac - Streljačka – Mesnička - tunel Grič - Radićeva - Krvavi most - Tkalčićeva - Pod zidom - Vlaška - Europski trg.

Radi osiguranja navedene utrke uspostavit će se privremena regulacija prometa koja počinje 21. rujna u 11.50 sati prema sljedećem rasporedu: Od 11.50 sati do 13.30 sati zatvara se za promet područje grada Zagreba od Vončinine na istoku, Vlaške na jugu, Tuškanca na zapadu i Vrančićeve na sjeveru.

Promet će biti zatvoren: Od Vončinine ulice se neće moći skrenuti desno prema zapadu. Smičiklasovom će se moći skrenuti samo lijevo u pravcu istoka. Kod Zvijezde skretat će se na Mirogojsku što je najjužnija točka do ulaska u centar grada. Promet će biti zatvoren na Cmroku prema Jurjevskoj. Mesnička ulica će imati privremenu regulaciju prometa. Tramvaji i autobusne linije bit će propuštani ovisno o trkačima na stazi. Garaža Langić imat će zabranu ulaza od 11.50 sati. Moći će se samo izaći na Palmotićevu. Garaža Kaptol imat će samo izlaz na Medvedgradsku prema Tkalčićevoj na Ribnjak.

Organizatori mole građane za razumijevanje te poštivanje uputa policijskih službenika, redara i postavljenu prometnu signalizaciju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!