ne boji se tužbi

Poruka Marića Srbiji i BiH-a: Mi smo ozbiljni, mi nismo prodavali tuđu imovinu kao susjedne države!

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 06.07.2018 19:59
  • Objavljeno 06.07.2018 u 19:59
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u petak da je novi Zakon u upravljanju državnom imovinom najpravednije i najbolje rješenje jer Hrvatska kao ozbiljna država nije pokrenula postupak prodaje tuđe imovine, kao što su radile susjedne države, te omogućava da se nedifinirana imovina može dati u zakup, a da se ne zadire u vlasnička prava

Ministar Marić rekao je u Splitu odgovarajući na novinarsko pitanje o najavljenim tužbama iz Srbije i BiH vezanim uz imovinu na koju iz tih republika bivše države polažu vlasničko pravo kako je Zakonom omogućeno da se nedefinirana imovina može dati u zakup.

"Time se ne zadire u vlasnička prava ni u vlasničke odnose i nitko ne može staviti hipoteku na to zemljište i na te opustjele i zapuštene nekretnine, ali je nedopustivo da 28 godina takvo stanje traje i ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi", rekao je ministar Marić novinarima u Splitu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira najave državljana Srbije i BiH s više od 30 tužbi zbog davanja u zakup imovine za koju drže da je njihova, odgovorio je kako je vlasništvo nad tom imovinom neutvrđeno te da je riječ o korisnicima (te imovine) iz republika bivše države.

"Kad se utvrdi vlasništvo, vlasnik stječe sva prava ugovora o zakupu", rekao je Marić.

  • +5
  • +2

Ministar Goran Marić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Novi Zakon o upravljanju državnom imovinom najbolje je rješenje. "Ovo je najpravednije i najbolje rješenje jer se radi o Republici Hrvatskoj kao ozbiljnoj državi i mi nismo pokrenuli postupak prodaje tuđe imovine kao što su radile susjedne države" rekao je.

Ministar državne imovine Goran Marić boravio je danas u Splitu, gdje je s nadbiskupom splitsko-makarskim Marinom Barišićem potpisao ugovor kojim država daruje Katoličkoj crkvi na površini od gotovo 31.000 metara četvornih bivše vojarne Dračevca nekretnine vrijedne 84 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!