NOVI BJEGUNAC

Portugalac Lima napustio pripreme Hajduka

13.06.2012 u 14:39

Bionic
Reading

Portugalac Lima je iz Kupresa otputovao na dogovoreni liječnički pregled u Split, no nije se vratio, nego je od kluba zatražio nekoliko slobodnih dana, kako bi razmislio što i kako dalje

Novi problemi za trenera Mišu Krstičevića i vodstvo Hajduka. Jedan od najboljih igrača u prošloj sezoni, Portugalac Ruben Lima napustio je pripreme Hajduka u Kupresu i vratio se u Split.

Bilo je planirano i dogovoreno da Lima otputuje na liječnički pregled u Split, te da se odmah vrati natrag. No Lima je od predsjednika Maleša zatražio nekoliko slobodnih dana, kako bi razmislio što će i kako dalje, hoće li karijeru nastaviti u Hajduku ili će u inozemstvo.

Lima je igrama opravdao status pojačanja i Hajduk je na njegovoj prodaji planirao ne samo vratiti ulog, nego i zaraditi. No problem je što Splićani Portugalcu već mjesecima nisu uplatili ni lipe, pa je ovaj nezadovoljan i želi otići u neku sredinu gdje se redovitije plaća.

I tu dolazi do nesporazuma. Lima bi otišao, Hajduk ga ne plaća, ali ga i ne pušta, pogotovo ne bez odštete od najmanje milijun eura. No tko će toliko platiti igrača koji je nezadovoljan i koji može iz kluba otići i bez odštete, ukoliko ga prijavi na Arbitražu. Zbog svega je navedenoga Lima zatražio time-out, kako bi sredio misli i odlučio što dalje. Ostati ili otići, saznat ćemo za nekoliko dana.