INDONEZIJA

Popularno turističko odredište pogodio snažan potres; traje spašavanje stotinjak penjača

30.07.2018 u 07:45

Bionic
Reading

U tijeku je spašavanje stotinjak penjača na planini Rinjani na indonezijskom otoku Lombok, dan nakon što je snažan potres od 6,4 magnitude pogodio popularno turističko odredište, priopćio je u ponedjeljak dužnosnik agencije za katastrofe

"Najnovije informacije koje dolaze od tima na terenu kažu da će danas sve obitelji koje se nalaze na planini Rinjani biti evakuirane putem Sembalun staze", rekao je Asdiyanto, službenik u agenciji za ublažavanje katastrofa Sjeverne Lomboke.

Najmanje 14 osoba poginulo je, a oko 160 ih je ozlijeđeno u nedjelju nakon potresa jačine 6,4 na turističkom otoku Lombok, na jugoistoku Indonezije, objavile su u nedjelju lokalne vlasti.

Taj snažan potres izazvao je paniku, stanovnici su bježali iz svojih kuća, a gosti iz hotela. Do potresa čiji je epicentar bio na dubini od sedam kilometara je došlo u 23.47 sati u subotu. Uslijedilo je više od stotinu manjih potresa, istaknuo je Američki geofizički institut USGS.

Do potresa je došlo 50 kilometara sjeveroistočno od Matarama, središta Lomboka. Otok je poznata turistička destinacija, a nalazi se stotinjak kilometara istočno od otoka Bali, također omiljena među turistima.

Potres se osjetio i na Baliju, na kojem su turisti također u panici istrčali iz hotelskih soba u potrazi za sigurnijim okruženjem.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Al Jazeera