Popodnevnanedjeljna šetnja triju dječaka iz dubrovačkog gradskog naselja NovaMokošica mogla je kobno završiti za devetogodišnjeg Kristijana G.Naime, dječak je zajedno sa 16-godišnjim ujakom Leom V. i susjedomAntom L. (12) nešto iza podneva krenuo u šetnju uza strmo brdo iznadnaselja, prenosi Jutarnji list.

Nakon tjedna punog kišnih oblaka dječaci su htjeli izaći na zrak iprotegnuti noge. Međutim, zbog sipkog terena i odrona kamenja najmlađidječak se oko 15.20 poskliznuo i u padu potiljkom udario o kamenitotlo. Zbog krvi koja je potekla iz rane dječaci su, prestrašeni,mobitelima pozvali Hitnu pomoć, koja je odmah alarmirala Regionalnicentar za traganje i spašavanje 112 i Gorsku službu spašavanja. Uakciju se uključila i policija predvođena načelnikom PUdubrovačko-neretvanske Zlatkom Sololarom.

'Do dječaka smo stigli sat vremena nakon dojave te smo ga odmahimobilizirali, utoplili i pripremili za transport po teško pristupačnomterenu', rekao je, sretan zbog povoljno okončane akcije spašavanja,zapovjednik dubrovačkog GSS-a Zoran Ateljević, koji je koordiniraoakcijom spašavanja.

'Teren nam nije išao na ruku i trebalo nam je više od dva sata da sdječakom na posebnim saonicama stignemo do bazne postaje za potragu,odmah iznad zgrada Nove Mokošice', rekao je za medije pročelnikdubrovačkog Centra 112 Goran Violić nakon što je dječak s majkom Sonjomvozilom Hitne pomoći žurno upućen u Opću bolnicu Dubrovnik