šef skupštine izgubio živce

[VIDEO] Poplava amandmana zadala glavobolju Dragi Prgometu; zaboravio na mikrofone pa sočno opsovao

06.02.2020 u 16:27

Bionic
Reading

Čak 86 amandmana podneseno je na zagrebački GUP, šro je zadalo glavobolje HDZ-ovom predsjedniku Skupštine Dragi Prgometu. Nesvjestan da su mikrofoni uključeni i iznerviran silnom procedurom oko toliko amandmana, sočno je opsovao

'Ovi donose amandmane, ovi bacaju ovo, ovi… Ma gledaj, nemam pojma šta napravit, pa baš me briga, nek idu amandmani, nek se j..u, je...e više mi je…'. kometirao je Prgomet u stanci nesvjestan da su mikrofoni uključeni', javlja reporter N1.

Prgomet je pokrenuo proceduru u četvrtak poslijepodne za puštanje amadmana u postupak što uključuje glasanje o svakom amandmanu i njihovo čitanje.

HDZ je podnio 15 amandmana, Milan Bnadć šest, a koalicija BDM njih čak 65.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš rekao je u četvrtak da se zbog amandmana na izmjene i dopune GUP-a, koje je podnio i HDZ, na današnjoj sjednici neće glasati o GUP-u, najavivši da HDZ neće podržati GUP ne prođu li svi HDZ-ovi amandmani.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras prozvao je u četvrtak premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, nakon što je HDZ amandmanima na izmjene GUP-a ponovno odgodio odluku oko GUP-a, da je 'kralj prolongacije i nedonošenja odluka'.

  • +4
Sjednica Gradske skupštine s raspravom o GUP-u Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u četvrtak da ga HDZ, koji je podnio amandmane na izmjene GUP-a i time odužio proces njegova donošenja, nije prevario, te je ustvrdio kako nikada nije bilo upitno da njegova stranka ostaje s HDZ-om u Zagrebu i na nacionalnoj razini.