VRUĆA FOTELJA

Ponovljen natječaj za nasljednika Meri Matešić

16.06.2014 u 10:18

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je danas novi natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a na koji se zainteresirani mogu javiti u iduća tri tjedna

Odluka o raspisivanju novog natječaja donesena je prošlog tjedna na telefonskoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj je odlučeno da se niti jedan od dva kandidata (Ivana Šoljan i Ivica Vrkić) koji su ušli u završnicu natječaja ne izabere za novog direktora Glavnog ureda.

Uvjeti izbora kandidata ostali su isti kao i u prethodnom natječaju. Među glavnim uvjetima koje kandidat mora ispuniti oni su da ima završen preddiplomski i diplomski studij, da ima najmanje pet godina iskustva na rukovodećim poslovima te da aktivno zna jedan i poznaje bar još jedan svjetski jezik

Kandidati moraju priložiti i prijedlog svog programa rada turističke zajednice za jednu godinu, u kojem je potrebno, kako se navodi u natječaju, obraditi teme koje se odnose na razvoj ponude i upravljanje destinacijom, strateško planiranje i marketing, s naglaskom na marketinšku strategiju hrvatskog turizma.

Uz to, u prijedlogu programa potrebno je obraditi i temu reorganizacije i aktivnosti mreže predstavništva HTZ-a u inozemstvu.

Također, kandidati moraju imati položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, a ako ga nisu položili, trebaju to učiniti u godinu dana, ili trebaju imati odgovarajuću stručnu spremu i najmanje 10 godina radnog staža na poslovima u turizmu. Uz to, pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju ne smije im biti izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma.

Trebaju priložiti i bar jednu preporuku prijašnjih poslodavaca koja uz ostalo mora sadržati podatke o sposobnostima i vještinama kandidata, od komunikacijskih do organizacijskih i sposobnosti timskog rada te marketinškog pristupa poslu, pregovaranja, argumentiranja i druge.

Životopis, prijave i dokaze o ispunjavanju uvjeta kandidati trebaju podnijeti najkasnije do 4. srpnja.