MILANOVIĆEVA PR SLUŽBA

'Ponosni smo što se HRT prvi put u 60 godina suprotstavio premijeru'

19.03.2013 u 10:57

Bionic
Reading

Služba za odnose s javnošću premijera Zorana Milanovića priopćenjem je izrazila 'ponos i zadovoljstvo' zbog činjenice da se HRT prvi put u šezdesetak godina javno suprotstavio nekom premijeru ili predsjedniku. Naime, vodstvo HRT-a je u priopćenju premijeru spočitnulo 'neprimjerenost' i 'nedopustiv pritisak na neovisnost medija'

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću ističu da je premijer pred novinarima jučer istupio 'protiv govora mržnje i nacionalno motiviranog nasilja te vrlo jasno dokazao da HRT neprofesionalnim i neozbiljnim pristupom relativizira društveno zlo koje se ovih dana ponovno širi iz konkretnih političkih krugova'.

Priopćenje HRT-a u kojem kažu da je premijerov istup 'neprimjeren' je, kažu u Vladi, dokaz da se 'prvi put u šezdesetak godina Hrvatska radiotelevizija, točnije njezin Odjel za odnose s javnošću, pobunio protiv jednog predsjednika Vlade ili Republike zbog 'nedopustivog pritiska'. I to priopćenjem, u 'Dnevniku'.'

Pozitivno je što su se na HRT-u, nakon desetljeća i desetljeća skladne isprepletenosti sa svim političkim režimima, konačno probudile slobodarske tendencije. U priopćenju se navodi i kako HRT 'ne bježi od vlastitih pogrešaka'. Nisu, doduše, smatrali relevantnim priopćiti gledateljima koji ih plaćaju, o kojim je i čijim pogreškama riječ. Niti se ispričati, odnosno priznati da su uprskali', upozoravaju u Vladi.

Na HRT-u, smatraju u Vladi, očito nisu u stanju razlikovati javnu polemiku i premijerov apel za odgovornošću medija od 'nedopustivog pritiska na medije'.

'Vlada Zorana Milanovića jedina je vlada, uz vladu Ivice Račana, koja na HRT ne vrši nikakav pritisak. Jedino što Vlada može jest govoriti javno. Zato što ima čistu savjest.Nadamo se da HRT-u neće trebati narednih šezdesetak godina za uočavanje tih razlika', poručuju iz Vlade.

249930,249881,249831,249699