na zapadu bosne

Poništena zabrana srpskih vlasti u Drvaru da katolička crkva gradi objekt

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 05.06.2019 15:09
  • Objavljeno 05.06.2019 u 15:09
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hercegbosanska županija (HBŽ) naložila je srpskim vlastima u Drvaru na zapadu Bosne da katoličkoj crkvi odobri izgradnju objekta za humanitarne i karitativne djelatnosti na zemljištu koje je u njihovom vlasništvu, a što je prethodno ova općina odbila

Kako su u srijedu priopćili iz katoličke župe u Drvaru, ministarstvo graditeljstva HBŽ-a poništilo je rješenje Općine Drvar kojim se Župi Drvar ne dopušta obnova vlastitog objekta, te se nalaže da se u roku od mjesec dana donese novo rješenje o izdavanju lokacijske dozvole Župi Drvar. U opširom drugostupanjskom rješenju, ministarstvo graditeljstva HBŽ-a, kojemu je na čelu Hikmet Hodžić, uvažilo je se sve primjedbe Župe Drvar, te protiv njega nije dopuštena žalba. U Banjolučkoj biskupiji i župi Drvar izrazili su zadovoljstvo drugostupanjskim rješenjem koje 'daje tračak nade u postojanje pravne države u Bosni i Hercegovini'.

Općina Drvar godinama osporava i izgradnju katoličke crkve u tome gradu tvrdnjom da taj objekt nije predviđen u regulacijskom planu iz 80-tih godina prošlog stoljeća. Većinu u Drvaru čine Srbi, dok su Hrvati katolici uglavnom prognanici iz brojnih općina u BiH, koji su tamo nastanjeni nakon završetka rata 1995. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!