UOČI SEZONE BEZ ŠEFA

Poništen natječaj za direktora HTZ-a!

12.06.2014 u 16:45

Bionic
Reading

Na telefonskoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice donesena je odluka o raspisivanju novog natječaja za izbor direktora ili direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, izvijestili su iz HTZ-a

Nakon razmatranja pristiglih kandidatura, kažu u HTZ-u, postignuta je suglasnost i donesena je odluka da se niti jedan od kandidata ne izabere za novog direktora Glavnog ureda te da se natječaj ponovi.

Članovi Turističkog vijeća su se usuglasili da je Hrvatska turistička zajednica stabilan sustav koji je tijekom postupka izbora novog direktora u cijelosti izvršavao svoje zadaće utvrđene Programom rada za 2014. godinu, stoji u priopćenju.

Iako nije objašnjeno zašto nijedan kandidat nije izabran, Poslovni dnevnik piše kako navodno niti jedan od kandidata nije dovoljno dorastao za funkciju koja traži jake vještine u marketingu i komunikaciji te moderan pristup promociji destinacije.

Neslužbeno, piše Poslovni, odluku o raspisivanju novog natječaja ministar turizma Darko Lorencin donio je zbog pritiska članova Turističkog vijeća, tijela koje je trebalo donijeti formalnu odluku o izboru najboljeg kandidata. Dio članova Turističkog vijeća imao je namjeru glasati za Ivicu Vrkića, a većina je tražila prolongiranje odluke čije su donošenje na kraju uspjeli i izbjeći. Spominjalo se i da je utrka za čelno mjesto HTZ-a političke naravi, jer da je Šoljan kadar IDS-a, a Vrkić, član uprave Hrvatske lutrije, kadar istarskog SDP-a čiji je član i šef Lutrije Danijel Ferić.