ključna uloga

Pomorska hitna pomoć u akciji; trudnicu s Raba do Rijeke prevezla za sat vremena

23.08.2023 u 15:05

Bionic
Reading

Trudnica u visokom stupnju trudnoće brzom je brodicom uspješno u srijedu prevezena s Raba u Rijeku gdje joj je pružena daljnja medicinska pomoć, izvijestio je Hrvatski zavod za hitnu medicinu (HZHM)

“Trudnica u visokom stupnju trudnoće za samo 60 minuta prevezena iz Lopara do luke Porto Baros u Rijeci, zahvaljujući impresivnoj brzini plovidbe od 36-37 milja na sat”, istaknuli su iz HZHM-a u priopćenju nakon što je hitna medicinska intervencija obavljena uz pomoć najnovije brze brodice u sustavu hitne pomorske medicinske službe. Trudnica je, nakon dolaska u riječku luku, vozilom Hitne medicinske službe prevezena u KBC Rijeka.

Iz HZHM su izrazili duboku zahvalnost svima koji su sudjelovali u pružanju hitne medicinske skrbi tijekom te intervencije, a posebno timu Hitne medicinske službe Rab i osoblju Lučke kapetanije Rab. Podsjetili su da projekt uspostave hitne pomorske medicinske službe uključuje nabavu šest brzih brodica, od kojih su dvije namijenjene Primorsko- goranskoj županiji.

“Nakon Raba, s nestrpljenjem iščekujemo isporuku brodice u Malom Lošinju idući tjedan, uvjereni u njenu ključnu ulogu u pružanju hitne medicinske skrbi našim građanima”, poručili su iz HZHM.