stigla i policija

'Poludio' uređaj za magnetsku rezonancu u KB Merkur i 'usisao' metalni krevet

25.01.2024 u 18:43

Bionic
Reading

Tijekom srijede ujutro u Philipsov uređaj za magnetsku rezonancu milijunske vrijednost smješten u KB Merkur u Zagrebu pokušao je neočekivano uletjeti veliki metalni bolnički krevet

Tijekom prijepodnevnih sati uređaj za magnetnu rezonancu u KB Merkur je ‘poludio‘, no nije poznato još uvijek je li zbog nekog kvara ili ljudskog faktora pa je ostao upaljen ili prostorija u kojoj se nalazi otvorena. Na mjesto događaja stigla je i zagrebačka policija..

Philipsov uređaj je doslovno svom silom povukao prema sebi metalni bolnički krevet s ulaznih vrata u prostoriju i koji je potom, prema informacijama Jutarnjeg lista, ostao tako ‘zalijepljen‘ za uređaj. Pacijent s tog kreveta u tom trenutku na istome, srećom, nije bio pa je tragedija izbjegnuta i nitko nije ozlijeđen.

Nastala je materijalna šteta, a razmjeri se još utvrđuju. Krajem tjedna u bolnicu bi trebali stići stručnjaci iz Njemačke kako bi pokušali odvojiti uređaj za MR od kreveta s kojim se doslovno sljubio i ne želi nikud te ujedno isti ponovno staviti u funkciju.

Iz bolnice su odgovorili kako je aparat trenutno izvan funkcije te da raspolažu još jednim pa će 'pacijenti ustanove biti zbrinuti na odgovarajući način'.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj potvrdili događaj uz napomenu da se trenutno utvrđuju sve okolnosti.

Iz PU zagrebačke su nam tek kratko potvrdili događaj s napomenom da se trenutno utvrđuju sve okolnosti.

Prema javno dostupnim podacima, osim metalnih bolničkih kreveta, MR uređajima su, ako se ne pazi, vrlo privlačni i stupovi za intravenske vrećice kao i metalne stolice koje su vrlo čest bolnički inventar.