SKANDAL BEZ PREMCA

Poljski senator u haljinici šmrkao kokain

18.12.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Bogata karijera poljskog senatora, pravnika i scenarista Krzysztofa Piesiewicza nedvojbeno je završena nakon što je početkom tjedna poljski tabloid objavio videosnimku uglednog političara kako u haljinici cvjetnog uzorka i u društvu dvije prostitutke uživa u kokainu

Internetsko izdanje tabloida Super Express objavilo je ovaj tjedan videosnimku 64-godišnjeg poljskog senatora Krzysztofa Piesiewicza kako šmrče bijeli prah, navodno kokain. Političar se nalazio u društvu dvije žene, identificirane kao prostitutke, da bi u sljedećem kadru, jedva svjestan okoline i odjeven u šarenu haljinu, sjedio na kauču dok ga je jedna od njih dvije šminkala.

Piesiewicz je nakon objavljivanja snimke ustvrdio da je cijela stvar podvala s ciljem ucjene. U njegovoj verziji prostitutke su ga omamile, ono bijelo nije kokain nego lijek, a zatim su ga snimile da bi ga mogle ucijeniti. Navodno su od njega tražile pola milijuna zlota (oko 120.000 eura) da snimku ne pokažu javnosti.

Senator je priznao da se ranije dvaput susreo s djevojkama te im platio nepoznatu svotu za njihove usluge. No prostitutke su u njemu vidjele zlatnu koku i zatražile više novca, a on se obratio javnom tužilaštvu. Policija tvrdi da je Piesiewicz žrtva grupe kriminalaca koja od poznatih osoba iznuđuje novac ucjenom.

Čini se da zbog toga neće biti uništena samo senatorova politička karijera, već će ga javnost zapamtiti po skandalu. Inače, Krzysztof Piesiewicz je dosad bio najpoznatiji po radu s poljskim redateljem Krzysztofom Kieslowskim. Zajedno su radili na klasicima poljske kinematografije, poput trilogije 'Tri boje' i ciklusa kratkih televizijskih filmova 'Dekalog'. Film 'Tri boje' (Plavo, Bijelo i Crveno) imao je tri nominacije za Oscara, osvojio je Srebrnog medvjeda u Berlinu i Zlatnog lava u Veneciji.

Piesiewicz se pozvao na zastupnički imunitet, a ako bude osuđen zbog posjedovanja droge, mogao bi dobiti do osam godina zatvora. Poljski premijer Donald Tusk podržao je stranačkog kolegu ustvrdivši da 'ne želi osuđivati dok se ne sazna istina'!

Poljski senator na zabavi