PREDSJEDNIK U KOPRIVNICI

Politika se ne bi smjela miješati u rad Podravke

06.04.2010 u 16:55

Bionic
Reading

Država je vlasnik kao i svaki drugi, a stvar je politike hoće li država biti vlasnik. No, bitno je da se politika ne miješa u operativni rad, rekao je predsjednik Ivo Josipović odgovarajući na upit treba li država i dalje biti u Podravki, koprivničkoj kompaniji koju dijelom upravo zbog politike potresa afera čijim se razmjerima još ne vidi kraj

Vitković: Ne pregovaramo s Mimovićem

'Nije istina da pregovaramo', rekao je predsjednik uprave Podravke Miroslav Vitković odgovarajući na upit o navodnim poslovnim pregovorima s Rankom Mimovićem, direktorom malo poznate FIA Grupe sa sjedištem u Beogradu. Mimović je preko IMC agencije nedavno najprije najavio, a dan kasnije u Večernjem listu i ustvrdio da je ulaganjem 400 milijuna kuna FIA Grupa postala vlasnik Fime Ami, odnosno 10,64 posto dionica Podravke. Ukoliko je to točno, postavlja se pitanje zašto se kao predstavnik Fime Ami na skupštinu Podravke prijavio Dubravko Žganec.

Koprivničku kompaniju Josipović je posjetio, kako je naglasio, da bi dao podršku radnicima.

'Za probleme u kojima se našla Podravka radnici nisu krivi. Oni su ti koji su kroz dugi niz godina učinili od Podravke ono što ona danas jest – europska marka. Oni zaslužuju našu podršku. Stoga država i lokalna vlast, a prije svih uprava, treba učiniti sve za radnike, odnosno da se nastavi djelatnost te rast proizvodnje i prodaje', ustvrdio je predsjednik RH dodajući da se nada da će uprava naći put iz krize.

Budući da prilikom Josipovićevog obraćanja novinarima u poslovnoj zgradi Podravke nije viđen nitko iz HSS-a, zatražen je komentar.

'Apsolutno nema stranačke podjele. Bio sam s gospodinom županom i ponovno ćemo se naći zajedno s veleposlanicima. Time ćemo iskazati upravo onakvu čvrstu podršku Podravki koja u ova vremena treba biti na korist ovom kraju, domovini i, naravno, radnicima', rekao je predsjednik koji je u Koprivnici upoznat i s problemima drugih poduzeća te prometnom odsječenosti grada kojeg zaobilaze brži cestovni pravci, ali i projektima među kojima je i energetska neovisnost grada.