DISCIPLINSKI SUD MUP-A

Policijski šef kontrolirao ravnateljevu suprugu pa suspendiran?

17.03.2014 u 09:47

Bionic
Reading

Je li se Darko Majstorović, načelnik Operativno-komunikacijskog centra MUP-a, našao pred disciplinskim sudom samo zato što je želio provjeriti tko od njegovih službenika, među kojima je i supruga ravnatelja policije Vlade Dominića, ne poštuje radno vrijeme?

Činjenica je da se s prijavom Majstorović suočio upravo kada je zatražio službenu evidenciju, a je li time prekršio Zakon o policiji utvrdit će disciplinski sud MUP-a, piše Novi list

U njemu sudi zbog teže povrede službene dužnosti i to zato što je tijekom ljeta prošle godine koristio službeno policijsko vozilo u privatne svrhe. Iako Majstorović tvrdi da je zbog svoje funkcije imao službeni automobil stalno na raspolaganju optužba tvrdi kako se nije smio koristiti službenom 'škodom' dok je bio na godišnjem odmoru.

Na teret mu se stavlja i neovlašteno prikupljanje osobnih podataka policijskih službenika, odnosno zahtjev što ga je uputio šefu Uprave za posebne poslove sigurnosti Željku Reniću za dostavu evidencije ulazaka i izlazaka 35 djelatnika OKC-a iz MUP-ove zgrade.

'Mog branjenika se ovdje diskriminira i to samo zato što je u okviru svog djelokruga rada kontrolirao dolazak i odlazak s posla zaposlenika kojima je nadređen, naglasio je njegov odvjetnik Damir Mikuljan. Tužitelj Nedeljko Potkonjak odgovara kako temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka Majstorović nije imao pravo tražiti evidencije o svojim djelatnicima.