IZ BRNAZA, PORED SINJA

Policija već tri dana traga za 15-godišnjim blizankama

07.12.2012 u 13:38

Bionic
Reading

Prošlog tjedna na području Hrvatske nestalo je 13 osoba, među kojima su i 15-godišnje blizanke Anamarija i Mia Ćosić sa sinjskog područja. Od devet nestalih osoba o kojima smo izvijestili prošlog petka samo su dvije pronađene, a još se traga za sedmero

Podsjetimo, to su: Mirel Ramić (18), Nenad Faget (23), Hrvoje Mlinarić (40), Mladen Tončinić (34), Ante Tolić (68), Joakim Marković (15) i Ana Mutić (17). Naknadno je prijavljen i nestanak Nike Vudraga (16), koji je nestao u Rijeci 28. studenog.

Prva u tjednu za nama, 30. studenog, s adrese Zajezda 31 u Budinščini nestala je 15-godišnja Neđmije Rama.

Napominjemo da je za njom već bila pokrenuta potraga  prije dva mjeseca. Neđmije je visoka 160 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima crnu valovitu kosu, kestenjaste oči i ovalno lice. U trenutku nestanka bila je odjevena u plave traper hlače, plavu majicu i tenisice.

S adrese Aleja Dragutina Domajnića 15 u Bedekovčini istog su se dana udaljile Dragana Slanček (15) i Josipa Rajković (14), a 3. prosinca još dvije djevojke, Davorka Džijan (14) i Maria Sara Ćehić (15).

Dragana je visoka 154 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima valovitu kestenjastu kosu, velike plave oči i okruglo lice. Na lijevoj nozi ima tetovažu.

Josipa je visoka 170 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima svijetloplavu kosu, kestenjastu kosu, ovalno lice, a na desnoj ruci ima tetovažu - slova.

Davorka je visoka 170 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima ravnu kestenjastu kosu, velike kestenjaste oči i ovalno lice. Njezina fotografija datira iz 2009. godine. Nije poznato u što su maloljetnice bile odjevene u trenutku nestanka, no zna se da je Maria Sara otišla u smeđoj jakni. Ona je visoka 160 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima smeđu valovitu kosu, smeđe velike oči i okruglo lice.

U subotu 1. prosinca nestale su tri osobe: Ines Cik (17) i Kristian Lekić (21) u Zagrebu te Marija Ivanić (82) u Osijeku.

Ines Cik (17) se udaljila s adrese Miroslava Milića 2. Visoka je 173 centimetara, jače je tjelesne građe, ima kestenjastu ravnu kosu, smeđe oči, a na desnoj strani nosa piercing. Bila je odjevena u smeđu jaknu, gornji dio crne trenirke, sivu majicu i crne tajice. Nosila je visoke crne tenisice.

Kristian Lekić (21) otišao je s adrese Ivšićev prilaz 13. On je visok 180 centimetara, slabije je tjelesne građe, ima svijetloplave oči, smeđu kosu i ovalno lice. Iznad desne prepone ima ožiljak veličine 2-3 centimetra. Bio je odjeven u trenirku tamnije boje s kapuljačom te crvenu jaknu i crne čizme.

Starici Mariji Ivanić (82) trag se izgubio kada je otišla od kuće u jutarnjim satima, s adrese Vijenac Slavka Kolara 24. Visoka je 160 centimetara, slabije je tjelesne građe, ima sijedu kosu, kestenjaste oči i ovalno lice. Nije poznato u što je bila odjevena.

Potom su u utorak 4. prosinca nestale četiri osobe. Petnaestogodišnjim blizankama Ćosić, Anamariji i Miji, trag se izgubio u naselju Brnaze u Općini Sinj. Visoke su 170 centimetara, srednje su tjelesne građe, imaju riđu kosu, kestenjaste oči i ovalna lica. Obje su bile isto i odjevene, u crne jakne i plave traperice, no Anamarija je nosila bijele tenisice, a Mia roza. Doznajemo da su se blizanke udaljile od kuće u popodnevnim satima u ponedjeljak 3. prosinca pa su zabrinuti roditelji prijavili njihov nestanak iduće jutro. Iako u policiji kažu da je u tijeku pretraga terena te da su poduzeli sve mjere kako bi se blizanke pronašle, još im nema traga. Njihove fotografije policija još uvijek ne posjeduje.

Druge dvije osobe nestale su toga dana u Zagrebu. S adrese Sv. Mateja 70A udaljio se Dušan Koščević (14), a s adrese IV Livadarski odvojak 8/2 Mirela Nukić (19). Dušan je visok 170 centimetara, ima crne oči i crnu kosu. U trenutku nestanka bio je odjeven u crnu kožnu jaknu i traperice. I Mirela je visoka 170 centimetara, no ona ima smeđe oči i smeđu kosu. Na sebi je imala bijelu majicu s kapuljačom, crni donji dio trenirke, sivi kaput i torbu tamnosmeđe boje.

Posljednja prijava u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba stigla je 5. prosinca. Tada je u Zagrebu, s adrese Bolnička cesta 32, nestao 28-godišnji Tomislav Pavlović. Tomislav je srednje tjelesne građe, ima ovalno lice, smeđu kosu i smeđe oči. U što je bio odjeven, nije poznato.