kod ploča

Policija ulovila Mađara kako u McLarenu juri 216 kilometara na sat

16.09.2019 u 14:17

Bionic
Reading

Prometna policija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u nedjelju je zatekla mađarskog državljanina koji je autocestom od Ploča prema Splitu jurio 216 km/h

43-godišnji Mađar kod Ploča je papučicu na gasu svog McLarena stisnuo do 216 kilometara na sat.

Zbog počinjenog prometnog prekršaja policija je 43-godišnjaka novčano kaznila iznosom od pet tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u trajanju od jednog mjeseca.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je 21 prometna nesreća u kojima je pet osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1092 represivne mjere te su tako 743 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 57 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 12 osoba sankcionirano je zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

  • +7
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najveća koncentracija alkohola od 1,90 g/kg izmjerena je u nedjelju 15. rujna u Korčuli 20-godišnjaku koji je osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se neprilagođenom brzinom, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

U ovoj prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena na hitnom prijemu u Korčuli, a zbog počinjenih prometnih prekršaja policija protiv njega podnosi optužni prijedlog za novčani iznos od 13.500 kuna, što je ujedno najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.