lažna dojava

Policija u Berlinu evakuirala božićni sajam, nađen sumnjiv predmet

21.12.2019 u 23:41

Bionic
Reading

Berlinska policija u subotu je evakuirala božićni sajam na trgu Breitscheid koji je bio poprište smrtonosnog napada prije tri godine kako bi istražila sumnjivi predmet i zatim objavila da je riječ o lažnoj dojavi, prenijele su agencije.

Te 2016. godine Tunišanin Anis Amri kamionom se zaletio u mnoštvo na božićnom sajmu na Breitscheidplatzu i ubio 12 osoba. Amri je bio radikaliziran islamističkom ideologijom, a ubila ga je policija u Italiji kamo je izbjegao nakon napada u Njemačkoj.

Policija se ranije oglasila na Twitteru da provodi istragu sumnjivog predmeta, a zatim objavila da sumnje nisu potvrđene.

Istraga je provedena zbog prisustva dvojice muškaraca za koje se sumnja da ih policija traži, no ta "sumnja nije potvrđena", rekao je policijski glasnogovornik, prenosi agencija France presse.

Najprodavaniji dnevnik Bild napisao je u digitalnom izdanju da je policija privela dvojicu muškaraca, sirijskih državljana, u sklopu istrage na Breitscheidplatzu no nije naveo izvor te informacije. Bild navodi da su ta dvojica iskusna u rukovanju eksplozivom.

Jedan od njih živi u zapadnoj njemačkoj državi Sjeverna Rajna Westfalija, a za drugim je izdan uhidbeni nalog u Sjedinjenim Državama zbog optužnice vezane uz eksploziv, objavio je Bild.

Policija nije za Reuters potvrdila te podatke.