DRAMA U DUBROVNIKU

Policija svladala muškarca koji je prijetio da će se raznijeti

21.03.2016 u 20:03

Bionic
Reading

Muškarca koji je u Dubrovniku prijetio da će se raznijeti plinskom bocom policija je oko 18 sati savladala uz sredstva prisile te je vozilom Hitne pomoći odvezen u Opću bolnicu.

On se poslijepodne zatvorio u stan u Žudioskoj ulici, u povijesnoj gradskoj jezgri, te je prijetio da će se raznijeti plinskom bocom, a policija je s njim pregovarala.
Kako je istaknula glasnogovornica dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Andrijana Biskup, policija je nakon nekoliko sati neuspješnih pregovora odlučila djelovati.

"Nakon nekoliko sati neuspješnih pregovora donesena je odluka da se nasilno uđe u stan. Policija je morala primijeniti sredstva prisile, a prioritet nam je bio ukloniti opasnost za njega i za okolinu", rekla je Biskup.

Neslužbeno se može doznati kako je policija u stan ušla preko krova i kroz ulazna vrata, gdje ih je muškarac dočekao s otvorenim plinom iz boce, a u rukama je imao upaljač i nož.

Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava potvrdila je prije toga kako je primila dojavu o "određenim sigurnosnim okolnostima" te da je s tim u vezi "poduzela odgovarajuće mjere u suradnji s ostalim sigurnosnim službama".

Po neslužbenim informacijama, riječ je o psihički nestabilnom muškarcu. Iako su prve informacije upućivale na to da je riječ o mlađoj osobi, na kraju se utvrdilo kako je riječ o 47-godišnjaku iz Dubrovnika.