'GOSPOĐO KOSOR, SRAMITE SE'

Policija spriječila trampu udžbenika u Zagrebu

24.08.2009 u 19:28

Bionic
Reading

Zagrebačka policija provela je u Zagrebu 'veliku akciju' sprječavanja razmjene školskih udžbenika. Na Zagrebačkom velesajmu rastjerivali su roditelje i djecu koji su trgovali udžbenicima ispred 14. paviljona

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu od 27. srpnja traju Dani hrvatskih udžbenika. No u ponedjeljak je tamo upala policija da bi spriječila ilegalnu trgovinu čitankama i radnim bilježnicama.

'Evo, bila je prije 10 minuta policija i rekli su nam da je protuzakonito stajati na travi i prodavati udžbenike. Sramota. Gospođo Kosor, sramite se', izjavila je Marlena Fiolić, majka dvoje školaraca.

Sivoj ekonomiji pribjegli su jer im zbog velike navale na antikvarijat na Zagrebačkom velesajmu odbijaju narudžbe za osnovnoškolske knjige pa se spontana trampa povela na travnjaku, što je policija ocijenila neprimjerenim, izvještava Dnevnik.hr.

'Neki rade tu scene, psuju, deru nam se i bahate, a neki normalno prihvate i kažu da idu negdje drugdje', kaže Katarina Pavić, djelatnica učeničkog antikvarijata.

'Tražimo engleski za osmi razred i ne možemo ga naći nigdje već tjedan dana. A kaj? Hodaj i traži. Valjda bumo imali sreće. Ta knjiga inače košte nekih 80 kuna, a ovdje 20. Čujte, 60 kuna puno znači, to je jedan ručak', kaže Josip Martini, otac osmaša.