dovršeno istraživanje

Policija riješila slučaj požara u tvornici u Dugoj Resi: Za štetu od 17 milijuna kuna kriv je - maloljetnik!

16.03.2021 u 13:48

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Duga Resa dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za požar u tvorničkom kompleksu u Dugoj Resi

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom utvrđena je osnovana sumnja da je kao maloljetnik 7. travnja 2019. godine, u poslijepodnevnim satima, ušao u objekt tvorničkog kompleksa u Dugoj Resi, u kojem se nalaze radni strojevi, te je u prizemlju pomoću upaljača i papirnatog kartona zapalio tkaninu namotanu na radnim strojevima, uslijed čega je došlo do gorenja dijela tkanine, ali ne i širenja požara. Potom je na prvom katu zgrade pomoću upaljača zapalio tkaninu, uslijed čega je došlo do širenja požara koji je zahvatio dio radnih strojeva i krovište. Nakon podmetanja požara mladić je napustio tvornički kompleks. Materijalna šteta nastala ovim događajem iznosi 17.000.000 kuna.

Zbog sumnje da je 19-godišnjak počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti vezano uz kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu policija podnosi posebno izvješće.