GRAĐANI POMAŽU U POTRAZI

Policija puše za vratom ubojici iz Dubrave

23.12.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg ubojstva 49-godišnjeg zaštitara i pljačke u Volksbanci u Dubravi, policija još uvijek traga za počiniteljem. Nakon objave fotografija u policiju je pristiglo na desetke poziva i mailova građana koji su se javili s konkretnim podacima o počinitelju te policija uskoro očekuje njegovo uhićenje

Zagrebačka policija intenzivno traga za razbojnikom koji je jučer ujutro u pljački Volksbanke u zagrebačkom naselju Dubrava ubio 49-godišnjeg zaštitara Sokol Marića Damira Klapšeca.

Nakon objave fotografija, policiju su zasuli pozivi i mailovi građana koji tvrde da poznaju počinitelja te navode njegove podatke stanovanja, ime i prezime, pa čak i nadimak. U policiji kažu da ispituju svaku dojavu te mole i ostale građane koji misle da nešto znaju da nazovu policiju bez straha. Naime, policija od građana ne traži da otkriju svoje ime i prezime, nego samo da jave ako znaju ili barem sumnjaju na nekoga.

'Intenzivno se radi na pronalasku počinitelja i policija neće stati dok ga se ne uhiti', rekla je glasnogovornica PUZ-a Jelena Bikić i ponovila da se svim građanima koji se jave policiji garantira anonimnost.

Zaštitara Klapšeca jučer je oko 8.20 ujutro u maloj poslovnici Volksbanke iznenadio naoružani pljačkaš visok oko 175 centimetara, mršavije tjelesne građe, ispijenog lica, izrazito šiljatog nosa i neobrijane brade. Vidjevši da muškarac prijeti pištoljem, zaštitar se doslovno bacio na razbojnika te je u hrvanju ustrijeljen u gornji dio tijela, nakon čega je preminuo.

Razbojnik je s mjesta zločina pobjegao s oko 200 tisuća kuna te ga se, osim za teško ubojstvo iz koristoljublja, sumnjiči i za teško razbojništvo i krađu 200 tisuća kuna, zbog čega mu prijeti najteža kazna.

Podsjetimo, Kazmir Dužnović prije nekoliko mjeseci je nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog pljačke banke u Sesvetama i ubojstva policajca.