NESTAO U RIBOLOVU

Policija pronašla tijelo nestalog ribara

19.05.2009 u 22:42

Bionic
Reading

U moru ispred Plata u utorak kasno poslijepodne pronađeno je tijelo 66-godišnjeg ribara Nikole Savinovića iz Mlina koji je nestao dan ranije kada je otišao u ribolov, potvrdila je glasnogovornica dubrovačke policije Marija Gjenero

Tijelo je na oko 200 metara od obale, ispod Hidroelektrane i lukobrana u Platu, u utorak oko 18 sati pronašao lokalni ribar koji je obavijestio djelatnike policije i lučke kapetanije, piše Jutarnji list

Nakon što je prebačeno na obalu gdje je obavljeno i prepoznavanje, tijelo nesretnog Savinovića otpremljeno na Odjel patologije dubrovačke Opće bolnice gdje će biti obavljena obdukcija po nalogu istražnog suca.

Župski je ribar svojom barkom pasarom isplovio u ribolov u ponedjeljak kasno poslije podne. Kako do ponoći nije stigao kući, a u međuvremenu se digao i neverin, zabrinuta obitelj alarmirala je policiju i Centar 112.

Barka je u utorak ujutro pronađena okrenuta naopako u moru između Plata i otočića Mrkana i Bobare, te je dotegljena do obale, a u opsežnoj potrazi za ribarom koja je trajala skoro cijeli dan sudjelovala su plovila pomorske policije i lučkih kapetanija iz Dubrovnika i Cavtata, te helikopter Hrvatske obalne straže.