'PROFESIONALNO I ZAKONITO'

Policija: Prekinuli smo LGBT party zbog buke

07.01.2013 u 15:40

Bionic
Reading

Splitska policija potvrdila je da je u subotu navečer intervenirala u lokalu Ghetto u centru Splita, gdje se održavala zabava u organizaciji LGBT zajednice, no tvrdi da su razlog tome bile tri prijava susjeda zbog velike buke iz kafića. Suprotno tvrdnja udruga Kontra i Iskorak, u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj kažu da je postupanje policije bilo potpuno profesionalno i u skladu sa zakonom

'Postupali smo po dojavi građana zbog narušavanja javnog reda i mira. Naime, tijekom večeri zaprimljene su tri dojave, pa su policajci izašli na mjesto događaja i potvrdili njihovu istinitost.

Dva puta su upozorili organizatora da prestane s narušavanjem, da bi treći put, oko 23.30 sati, izdali zapovijed da prestanu s održavanjem programa', kazali su nam u splitskoj policiji. Protiv organizatora zabave podnijeli su prekršajnu prijavu zbog buke.

Udruge Kontra i Iskorak upozorile su da je policijska intervencija zbog glasne glazbe neuobičajena i zato što se dogodila upravo u ovom lokalu, premda je buka u okolnim ugostiteljskim objektima bila znatno veća, te da je 'Ghetto' imao dozvolu za rad do jedan sat iza ponoći. Policiji je, pak, jako bitno naglasiti da su postupali samo zbog buke, te da akcija 'nema veze s pripadnošću niti jednoj zajednici'.