Dan nakon privođenja i pretresanja stana u kojem živi Nikša Klečak, zamjenik načelnika PU dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika rekao je da je Klečak otprije poznat policiji. Naime, Dubrovački list objavio je da je protiv njega podignuta prijava za napad na policijskog službenika i da je u evidenciji zaveden zbog prekršaja bježanja od policije, kao i zbog uništavanja policijske imovine.

'Točno je da sam bježao policiji i svjestan sam pogreške zbog koje ću odgovarati. Istina je da nisam stao na upozorenje policije, a oni su to protumačili kao moj napad automobilom na službenu osobu. Taj slučaj nikad nije dobio svoj epilog jer nisu imali dokaza za to za što me se teretilo, a Kukrika je prejudicirao presudu i time počinio kazneno djelo', kazao je Klečak za tportal. Kad su jučer nakon pretresa shvatili da su pogriješili, morali su nešto naći da bi se opravdali. Da su se jučer ispričali, sve bi bilo u redu, ne bih uopće komentirao, no nakon informacija koje je objavio Dubrovački list, a dostavila im ih je policija, zvali su me novinari, pa sam od njih doznao da sam pedofil, diler i narkoman.

Kad sam ulazio u politiku, rekli su mi da će biti takvih pljuvanja i podmetanja, ali nisam ni pomislio da će biti tako nisko', priča ovaj 22- godišnjak iz Dubrovnika. U nizu informacija objavljenih u Dubrovačkom listu, Klečaku je najbizarnija ona što se odnosi na optužbe za dječju pornografiju jer je 2004, kada se navodno to dogodilo, imao 17 godina.

'Policija i prekršajni sud koji je dao nalog za pretres stana odgovorni su za hajku i morat će odgovarati za sve ove greške počinjene u mom slučaju. Dokazano je da nisam kriv i tako se i osjećam', kaže Klečak.

Pravog pokretača cijele priče oko Facebooka te optužbi koje su uslijedile, Klečak prepoznaje u dubrovačkom HDZ-u.

'Ponosan sam na posao koji radim i funkciju koju obnašam u SDP-u. Grupu na Facebooku ne namjeravam ukinuti. Od jučer se rapidno povećava broj pridruženih članova', zaključio je Klečak.

Tijekom subote na Facebooku otvaraju se brojne grupe podrške Klečaku, među kojima i - Upadnite meni u stan, bando gestapovska, Hrvatska nije policijska država! i Ni ja ne volim Sanadera, uhitite i mene.

Iz dubrovačkog SDP-a su izrazili zabrinutost što je policija takvim postupanjem prema mladom Klečaku širi strah među neistomišljenicima, a pojedinci, po svemu sudeći, Hrvatsku žele pretvoriti u svoj strogo kontrolirani feud.

'Nevjerojatno je da se MUP bavi očuvanjem lika i djela premijera Ive Sanadera, posebice u svijetlu nedavnih događaja u kojima se propitivala sigurnosna situacija u zemlji, a da smjene u  dubrovačkoj policiji zbog međunorodne blamaže i ne spominjem. Slučaj našeg člana, predsjednika Foruma mladih SDP-a Nikše Klečaka udar je na slobodu izražavanja i pravo na drugačije mišljenje',upozorio je dubrovački SDP.

'Privođenje našeg člana, ali i pokušaj njegove kompromitacije podsjeća na događaj od prije tri godine kada se HDZ nije libio pozvati specijalce u Županijsku skupštinu kako bi ostali na vlasti. Vjerovali smo u riječi šefa policije Vladimira Fabera, kao i ministra Tomislava Karamarka kada su govorili o potrebi i o početku procesa depolitizacije policije. Unatoč smjeni na čelu dubrovačke policije, čini se kako će sve ostati tek na riječima', zaključila je u svom reagiranju Tatjana Šimac Bonačić, predsjednica Gradskog odbora SDP-a Dubrovnik.