zagreb i sisak

Policija objavila detalje prometne regulacije zbog posjeta turskog predsjednika

08.09.2022 u 08:47

Bionic
Reading

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u srijedu navečer u dvodnevni posjet Hrvatskoj, gdje će se sastati s predsjednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

PU zagrebačka izvijestila je kako će se zbog njegova dolaska “uspostaviti privremena regulacija prometa kojom prilikom će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja prometa uz pravovremena preusmjeravanja prometa i uz nazočnost policijskih službenika”. Sve do 22 sata uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama „Stop – policija“, o čemu se vlasnike vozila i stanare zgrada na navedenim lokacijama prethodno upoznalo.

Zagrebačka policija objavila je karte prometnica gdje će biti otežan promet.

Pošto će turski predsjednik posjetiti i Sisak, PU sisačko-moslovačka objavila je detalje posebne regulacije prometa na tom području.

“Obavještavamo građane da će u četvrtak od 11:45 do 14:30 sati za sav promet na području grada Siska u Petrinjskoj, Zagrebačkoj i ulici Josipa Jurja Strossmayera, u mjestu Odra – Stupno – Sela – Žažina – Dužica – Lekenik do ulaza na autocestu A11 Zagreb – Sisak i obratno, odvijati naizmjenična regulacija prometa, dok će u jednom trenutku promet u oba smjera biti obustavljen.

Molimo građane da u spomenutim ulicama i naseljima, u navedenom vremenu ne zaustavljaju i parkiraju prijevozna sredstva, na kolnik i u blizini kolnika (nogostup, ugibališta i sl.).

Promet će biti preusmjeravan na alternativne pravce:

Sisak – Desna Martinska Ves – Jezero Posavsko – Orle – Zagreb

Sisak – Lijeva Martinska Ves – Prečno – Zagreb

Sisak – Popovača – Zagreb

Dvor – Hrvatska Kostajnica – Jasenovac – Novska – Zagreb

  • +23
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao u Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Petrinja – Pokupsko – Velika Gorica

Petrinja – Glina – Vojnić – Karlovac

Također obavještavamo građane da će u četvrtak od 7 do 17 sati, za sav promet biti zatvorena Capraška ulica i druge obližnje ulice, dok će u okolnim ulicama promet biti reguliran posebnom regulacijom”, javljaju iz policije.