DETALJI UHIĆENJA

Policajci kod Glavaša popili kavu

29.09.2010 u 19:47

Bionic
Reading

'Glavaš izgleda dobro i nema nikakvih primjedbi vezanih za način i ponašanje prema njemu tijekom uhićenja. Nije promijenio ni odluku o izdržavanju kazne, dakle Glavaš ide u Zenicu', rekao je za Večernji list Glavašev odvjetnik iz BiH Nikica Gržić

On će, nakon što dobije presudu Suda BiH kojom je potvrđena presuda Vrhovnog suda iz Hrvatske, uložiti žalbu na određivanje pritvora i na potvrđivanje kazne od osam godina zatvora.

Iako nije želio govoriti na što će se žaliti, može se pretpostaviti da će u žalbi navesti nepotpunost dokumenata iz presude Vrhovnog suda RH. Naime, u toj presudi nije spomenuto jedno razdoblje koje je Branimir Glavaš proveo u pritvoru u Hrvatskoj. Glavaš je u pritvoru proveo osam mjeseci, a u presudi su uračunata samo četiri mjeseca.

Mještani Drinovaca i grudskog kraja otkrili su detalje Galvaševog uhićenja. Akcija je provedena diskretno, čak niti najbliži susjedi nisu znali što se događa.

Policajci su u Glavaševoj kući ostali oko pola sata, navodno su popili kavu dok su čekali da se Glavaš presvuče i potom krenuli za Sarajevo.