PRIČA IZ VUKOVARA

Policajci je spasili od silovanja i tražili da sve ostane tajna

27.08.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske uhitili su 21-godišnjeg hrvatskog državljanina iz mjesta nedaleko od Vinkovaca, zbog osnovane sumnje da je prije tri mjeseca pokušao silovati 17-godišnjakinju, a prije dva tjedna istukao i silovao djevojčicu od 14 godina. Sedamnaestogodišnjakinju su od silovanja spasili policajci, ali su je šokirali molbom da slučaj ne prijavi, nego da sve ostane tajna

Sedamnaestogodišnjakinja je ispričala da ju je sreo u jednom kafiću, a potom je nju i njeno društvo pozvao na piće u svoju kuću. Pozvao ju je u drugu sobu, zaključao vrata i odmah počeo tući i gušiti, ali su vikanje čuli prijatelji i potražili pomoć, izvijestio je Večernji list.

Policija je došla i spasila je. No neugodno se iznenadila kada su je, tvrdi, policajci nagovarali da 'sve ostane tajna'. Policiji je djevojka rekla da ga neće tužiti jer se bojala roditelja, ali se kasnije povjerila roditeljima i prijavila nasilnika.

Utvrđeno je da policijska ophodnja uopće nije prijavila taj slučaj, a u međuvremenu su roditelji 14-godišnjakinje prijavili da je njihovu kćer isti taj mladić odvezao mopedom izvan sela, istukao je i silovao. Tada je mladić i uhapšen. U PU vukovarsko-srijemskoj kažu da će policajac koji nije prijavio pokušaj silovanja stegovno odgovarati te da će istražiti još neke slučajeve silovanja.