PROŠAO KROZ CRVENO

Policajac smaknuo mladića u Beogradu

20.03.2009 u 09:04

Bionic
Reading

Miljan Raičević (24), pripadnik interventne policije u Beogradu, metkom u glavu pogodio je Đorđa Zarića (23), koji je bio u vozilu koje je prošlo kroz crveno svjetlo na semaforu

BEOGRAD - Prema tvrdnjama Zarićeve djevojke Jovane Dobrić, policajac je Đorđu prislonio cijev pištolja na sljepoočnicu i povukao obarač. Istražni sudac Okružnog suda u Beogradu odredio je policajcu pritvor od 48 sati, nakon čega će biti saslušan. U policijskom priopćenju navedeno je da su pripadnici interventne jedinice policije u Ulici Aleksinačkih rudara uočili Peugeot 307 koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, javljaju beogradski mediji.

'Nakon prolaska kroz crveno vozilo se udaljilo preko kružnog toka i pritom se nije zaustavilo ni na jednom semaforu', stoji u priopćenju. Policija je prinudno zaustavila automobil i naredila vozaču i suvozaču da izađu. Nakon više upozorenja i njihovog odbijanja da napuste vozilo, policajac koji se nalazio sa suvozačeve strane, iz sigurnosnih razloga, uperio je u Zarića službeni pištolj.

Prilikom izlaska iz vozila Đorđe, koji je bio na mjestu suvozača, vratima je zakačio policajca, a zatim odgurnuo pištolj, nakon čega je došlo do pucnja iz službenog pištolja. Tom prilikom Zarić je pogođen u glavu i preminuo je na licu mjesta. Na mjesto pucnjave ubrzo je stigla i Zarićeva djevojka, koja je obavijestila policiju da su se vraćali s jednog od beogradskih splavova i da je ona vozila Đorđev automobil jer je on bio pijan, a njega je prevezao prijatelj, kod kojega je alkotestom utvrđeno 1,36 promila alkohola u krvi, priopćeno je iz srbijanskog MUP-a.

Zarićeva djevojka Jovana i njezina prijateljica tvrde da je policajac Raičević hladnokrvno likvidirao Đorđa.

'Nakon provoda na beogradskom splavu Akapulko krenuli smo kući u Jakovo. Pošto je popio, Đorđe me zamolio da ja vozim njegov auto Citroen C4 te rekao da će njega prevesti prijatelj Filip Milićević svojim Peugeotom. Vozila sam za njima i vidjela da se nisu zaustavili na semaforu na crveno. Tako su mi i nestali iz vidokruga. Nakon nekoliko minuta, u Ulici Omladinskih brigada vidjela sam zaustavljen Peugeot iz kojega je virilo Đorđevo tijelo. Drugi policajac je udario Filipa šakom u glavu i oborio ga na zemlju, a minutu kasnije on je začuo pucanj. Kad je ustao, vidio je Đorđa kako leži s rupom od metka na sljepoočnici. Stajala sam šokirana pored Đorđevog tijela, a jedan od policajaca iz interventne mi je prišao i rekao: 'Ja pucam u stomak, a kolega u glavu'', ispričala je kroz plač Jovana.